Denna kyla

När ska kylan försvinna ? Det här tar ju kål på en fryslort. Man får nog att vara inomhus också, trots att man har hund. Leisie är väl inte den som gillar kylan, men måste ut ändå. 

Detta påminner mig när jag var barn och var tvungen att gå på utedass. Då fanns det inte frigolit att sitta på ,det var inte att tveka om man skulle sätta sig eller inte. Jag minns också vår första vattentoalett,det var en riktig höjdare att få gå på en sådan utan att frysa om rumpan. Enda som saknades på WC det var tidningslådan, för det fanns mycket läsning på "dasset". Tidningarna var ju till för att användas som toapapper för det fanns inte att köpa. Jo det fanns, men  pappas ekonomi räckte inte för sådan lyx. Så jag fick "gnugga" papperet så det skulle bli lite mjukt. Toapapper som gick att köpa var små pappersark i buntar, inte speciellt mjukt, fick "gnugga" det lite försiktigt så blev det lite mjukare.Ja jag har turen att vara född i den här generationen, för jag har fått varit med om en väldig utveckling av både det ena och andra och det har varit spännande, och nu kunna blicka tillbaka på allt som blivit till under min levnad.

Just nu sitter Marcus och sammanställer en hel del filmsnuttar på Leisie och hennes bravader med oss. jag hoppas kunna lägga ut på Hemsidan så småningom. Det kommer att ta sin tid för vi kan inte använda samma musikbakgrund som på filmerna här hemma. Upphovsrätten är omständig så vi får söka musik på You Tube. Leisie sitter med honom nu ,hon är så intresserad av filmerna, hon t.om förstår att det är filmredigering på gång så hon intar första parkett. Så fort det blir slut på ett avsnitt sätter hon igång att gnälla, vill se meeeeeeer laughing.

i morgon far vi in till Avesta innan vi blir folksygg av allt innesittande. Vi ska handla lite och som brukligt inta en fika på Coop. På tisdagar har pensionärer 5% på allt vi handlar på Coop och då brukar vi pensionärer se till att fiket är välbesökt. I tisdags var vi upptagen i Falun så det får bli fredag och ingen pensionärsrabatt. 

/ margit

Här en vinterbild från Ö-vik 2014-02

 

21 jan 2016

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)