En oskyldig-

Matte håller på att ordna till julen. Hon bakar, städar och står i. I dag var det dax för bakning igen. Vad hon inte förstår är att jag får långsamt. Hon kanske förstår och gör så gott hon kan. Vi hinner ut mellan plåtarna om jag säger så.

I dag passade jag på att roa mig själv en stund. Jag undrar om matte blev misstänksan för hon ropade en par gånger. Leisie vad gör du, sa hon. Och jag är ju en sådan, när jag hör mitt namn och och en röst med frågande ton då avbryter jag det jag håller på med. Och detta upprepades två gånger. Andra gången stannade jag kvar med matte. Vi skulle ändå snart ut på en promenad, för nu var tiden, mellan plåtarna. 

Matte och jag gick ner för att gå ut. Hon stannade på halva nerfarten och stirrade på mig. Vad har du sysslat med, frågade hon mig. Det ser du väl tänkte jag då. Själv rörde jag mig inte ur fläcken, för det verkade som det var något som inte var riktigt riktigt. 

Nu tog matte mattorna ut på bron och skakade, fram med sop och skyffel. Jag undrade om det inte var så att vi var på väg ut, inte börja städa. Men tydligen var mina tankar fel. När matte äntligen blev klar så traskade vi ut. OH, så härligt det var att komma ut i friska luften.

/ Tjingelin på er

Leisie

 

 

Det var detta som roade mig. matte hade ändå köpt en ny dörrdekoration och visste inte vart den här skulle hänga. Jag löste problemet.

dsc-0008.jpg

 

Under tiden satt jag här och tittade på vad det skulle bli fint. Matte kallade mig för syndarn.Som sagt jag rörde mig inte ur fläcken.

 

dsc-0009.jpg

 

3 dec 2013

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)