Ingen vanlig tisdag

Ja då skulle det bli resa till sjukhuset i Falun i dag.

Började med att ta en dusch och vattnet färgades rött. Neeeeej inte näsblod igen,jo minsann visst var det det. Så småningom så avtog blöderiet. Vi skulle åka kl 12,00 för att vara i Falun i god tid. Marcus gjorde lite lunch och när den då var nästan uppäten då kom närsta blodbad. Nu fick jag panik hur ska vi komma till Falun idag? Själv vill jag absolut dit för att träffa min behandlande läkare och få information om operationen. Så när andra omgången blod sluta flöda så bestämde vi oss att fara i "etapper"  undecidedEtapp 1 : Kommer vi till Avesta har vi lasarettet där om det behövs, jag klarade mig, inget blod. Etapp 2 : Försöka klara mig till Hedemora, om inte får vi söka upp någon vårdcentral där. Men har tur, jag klarar även etapp 2. Etapp 3 : Vi fortsätter mot Falun, allt går fin fint.

Vi är i Falun en timme före i tid så vi intar cafeterian. Smakar otroligt gott med macka och choklad ända till jag känner något börja rinna. Blöder igen. Får en liten medtagen handuk av Marcus och vi rusar upp till Kirurgmottagningen där jag har tid lite senare. Men personalen där är som små änglar.Dom tar in mig på ett rum och jag blir ompysslad och slutar blöda. 

Läkaren kommer in och undrar hur det är fatt. Sedan ger han information om operationen ritar en skiss och det ser ut att vara kompliserat. Men ja, det visste jag.Ommöblering i buken. Han tar itu med näsblödningen,skriver en remiss till Öron,näsa hals.Han tycker inte att patienter ska fara hem från sjukhuset och blöda laughing och han vill att sköterskan ska ta ett Hb ifall han skulle ge mig lite blod också innan jag far hem. Men jag hade blod så jag skulle klara hemresan.

Väl uppe på Öron,näsa och hals fick vi vänta en lång lång stund,men utan att blöda. När jag väl kom in så hittade läkaren ytliga tunna blodkärl och ett större sår. Hon bedövade inne i näsan och petade sedan med två pinnar och plötsligt så började det igen.Så hon beslutade sig för att löda ihop det och vi skulle få fara hem. Slutet gott allting gott.

Jag pratade med Carina när vi startade hemfärden. och då kära vänner så blev vi bjudna på middag. Vår tålmodiga Leisie fick visa Carina och Anders vad glad hon blir att få träffas. Efter en stund så slappnade hon av under köksbordet. 

Nu är vi hemma och allt verkar vara frid o fröjd i skrivande stund. 

/margit

 

 

12 jan 2016

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)