Livet här och nu

Sitter ute på altanen, solen skiner och värmer.

Asparna nere vid sjön vajar för vinden,och dom små vågornas krus glittrar vackert i solskenet.

Det är en riktig orkester här ute. Det är många stämmor i naturen. Ett flygplan, grannar  som samtalar med varandra, en annan grannes hammarslag hörs genom luften. Och där drog han visst ut en spik! Hoppas han inte slår sig på tummen, nu när det är så tyst.

Mitt framför mig passerar en promenerare, hans skor skrapar lite lätt mot gruset, en ton som passar väl in. Just nu saknas en ton, grannens tupp.Han verkar ha tagit sovmorgon, har inte hört honom på hela morgonen. Han kanske pysslar om alla sina tjejer där inne i hönshuset.

En och annan båt susar förbi. Enn annan granne gick iväg till badet med sina barnbarn.Vilken härlig morgon. Ops ! Den andra grannen kom susande över gräsmattan med åkkllpparen, han tycker att gräset ska kortas ner lite. Han verkar köra över stockar och sten.

Jag saknar småfåglarna. Inget fel på kråkor, skator och kajor heller. Men nog önskade jag att få se  dom små innan dom flyttar. Det sorgliga är, att det inte har funnits mat till nästa generation, inte många små fågelbebisar som överlevt har jag hört på radio, och det märks.

Just nu ramlar jag ur soffan tror jag !!! Vad hör jag? Trädens sus tystnar, en kråka hörs och en rödhake. Kom rödhaken med hopp?  Nu har asparna och björkarna stämt upp sin sång tillsammans med blåmesens svaga lätta ton. Hoppet stärks ,med en flugas vingslag ovanför mitt huvud. Mat !!

Under tiden som vi lyssnar hålls ett vakande öga på omgivningen ,det kan komma hundar gående på vår lilla väg. Då brukar det bli serenad av annat slag, Leisie och jag tränar på att vägen inte bara är hennes. Trots sin litenhet så får den räknas som allmän.

Husse har rivit ut sopskåpet för att få mer plats i garaget, sopskåpet kanske kan bli en fin vedvod. Vem vet?

Nu fortsätter Leisie och jag att njuta av livet

och Leva här och nu.

/ margit

 

 

 

15 aug 2015

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också