Välkommen till min vardag

1 Jan. 2018

1 jan 2018

God Fortsättning på 2018 till er alla .

Tack Carina o Anders för delad gemenskap.

Invigningen är klar, maten är slut och gästerna har farit hem. Nu blir det backhoppning ,och husse har slocknat i soffan,

Själv har jag tvättmaskinen på gång ,renbäddade sängar till kommande gäster. Vi är en stor familj,än om det är bara Marcus och jag.

 

 

 

 

 

Vi väntar på nytt År

30 dec 2017

Nu är det bara maten som ska ställas i ordning. Det är beställt Plankstek och så får det bli. Passar väl ganska bra efter all julmat. Marcus är just nu inne i köket och fixar "bea" och Leisie övervakar det hela. Det brukar ramla ner gosaker,och dessutom så är det hon som smakar av den färdiga produkten.Vi ser framemot morgondagen och aftonen Carina och Anders kommer att välkomna 2018 tillsammans med oss. 

Jag levererar lite bilder i morgon. 

Önskar er alla

Ett Gott Nytt År!

Julen har passerat.

29 dec 2017

Det var nu längesedan jag skrev några rader,men ska nu försöka trolla till några. Det har som ni förstår hänt en hel del i vår vardag än om jag inte skrivit något. Ibland funderar jag på om jag ändå ska lägga ner Bloggen.Känns lite konstigt att göra det ,sviker mina läsare om jag gör det så........jag får fundera och inte fatta ett för hastigt beslut. 

Jag har gjort ett uppehåll under tiden jag funderade, och jag har kommit fram till att fortsätta.När jag tittade in på besökslistan så känns det roligt ,den här gången fanns besökare från Korea,Iran och USA tillsammans med Svenskar.Roligt att lägga in foton på hemmiljö och natur och visa hur vi lever i Sverige

Dagar före jul var det lite att pyssla med. Till JUl väntade vi Marcus Barn och Barnbarn med familjer, vi skulle bli ett gäng på 13 stycken. Och då behöver man några dagar att förbereda mat och dukning.

Nu har vi firat kvällen före Julafton,tro mig, vad vi hade mysigt. Bara att träffas äta en god middag och umgås, än om det är för en liten stund.Nu väntar vi att det ska bli ett nytt år 2018. Det nya ska vi fira tillsammans med Carina o Anders. Får återkomma till det. 

Senaste tillskotten i vår familj.

 

Saknar

11 okt 2017

Hej Alla 

Örnsköldsviks hundvänner.

Jag saknar hundpromenaden som vi gjorde en kväll i veckan. Vem som helst fick delta och vi hjälpte varandra. När vi hade gått en rejäl promenad så avslutade vi med lite lydnadsträning, var och en ansvarade för sin egen hund. Vi tillät aldrig att hundarna lekte med varandra. Jag saknar er Mary och Lars-Åke Lostråle, för det var ju ändå ni som var tryggheten och det var ni som uppmuntrade oss. 

Mycket dålig bild, men det behövs inte mer för att väcka minnet.

 

Höst i Djupvik 2017

9 okt 2017

 

Hösten är här

8 okt 2017

Ett växthus blir till

Fortsättning följer.

 

 

 

Ny årstid

10 sep 2017

Ja, nu börjar löven gulna,kylan den står utanför entren och inväntar sitt intåg.

Om jag skulle försöka mig på en summering av sommaren,så har det varit rätt så lungt.En del besök har vi haft, men mindre än vad vi förväntat oss. Två överraskningar,  och då menar jag överraskningar. Det var Marianne och Stellan från Edsbyn som plötsligt kom.  En annan överraskning,våra hyresgäster från Ö-vik, Sofia och Christian och deras två småtjejer  hittade till oss. Jag kom av mig fullständigt båda dom här gångerna. För att komma till By Kyrkby där vi bor, måste man köra lite extra mil oavsett varifrån man kommer. Så det känns lite extra i hjärtat, och vi hade turen att vara hemma.

 Trygg plats med husse

Två mysbilder på Husse o Leisie

Årets surströmming blev hos vår granne (bild från fjolåret)

 

En speciell dag i Marcus o mitt liv

 

 

Besökare från andra länder.

 •  Sweden
 •  Republic of Korea
 •  China
 •  United States

resande fot igen

6 sep 2017

Det är längesedan nu. Husse o matte har farit lite runt till Västerås, Valbo  och dom pratar på att fara till Borlänge en sväng. Naturligtvis är jag med på dom sträckorna. Försöker hålla mig från att skälla i bilen så fort jag ser en annan hund. Förresten så ser jag inte skillnad på barnvagnar och småfolk,tror att det också är hundar,och då skäller jag. Matte o husse blir så sur när jag gör så,därför får jag stanna hemma när dom ska in till Avesta och handla, tror jag. 

 

Några gamla bilder från klättringen upp på Skulebergets toppEn stor bedrift av oss alla inte minst Leisie`s 

insats den dagen 

Följt med Inger en sväng

19 aug 2017

Hejsan svejsan

I dag har jag gjort sällskap med Inger. Hon hämtade mig och vi två gjorde en skogsrunda. Kan inte annat säga ,hon är enorm den människan. Jag älkskar henne.

Under tiden vi är ute, sitter husse o matte och ser efter att inte grannhundarna är ute. För förra gången var dom på väg ut på sin rastrunda. Jag fick syn på dom och sprang emot dom,och deras matte blev förskräckt. Dom vet inte hur snäll jag är, dom ser bara, här kommer en schäfer. Nu är det som det är .

Lite senare ska vi in till Jerry och Inger. Dom ska tydligen äta surströmmimg. Roligt att matte får sällskap i år,för husse äter absolut inte det.

Nu lägger jag ut foton.inte i någon direkt ordning,dom handlar bara om mig och min vardag.

 

 

på resande fot

13 aug 2017

Hej

Ja nu har jag gjort årets resa. Husse matte o jag skulle till en ö som ligger i Stockholms skärgård. När vi hade parkerat bilen tyckte jag att jag kände igen mig,jag har varit här tidigare med andra ord. Husse gick och kollade att Stefan skulle dyka upp han som skulle föra oss till ön. Så småningom kom husse och Stefan så vi fick parkera bilen och ge oss iväg till båthamnen. Och herregud vad händer. Jo jag skulle gå på en brygga ,ok en kort bit, men för mig kändes den lång. Mina ben skakade,och en sån här gång är det en nackdel att ha fyra ben.

Ja, det ordnades plats i båten, matte hoppade i först tror jag, sedan skulle jag komma tyckte dom. Ok, jag hoppade i,men det var fruktansvärt. Husse kom också, efter många om och men. Tydligen har vi inte mycket erfarenhet av sjöliv. Men, vi kom iväg till slut. Oskar var det som körde med översikt av Stefan,och himmel så han drog på.Nu gick det undan  24 knop och jag var fortfarande rädd,men nu låg jag iallafall. När jag satt så hade jag kunnat fly om inte matte hållit i mig.

När vi väl var framme var det skönt. Jag sprang och hälsade på alla, och alla var väl glada att träffa mig,tror jag. Håkan Anneli och William bl.a. fick jag träffa igen:William gillar mig och han är jättesnäll mot mig. Jag passade på att bada också för dom har en egen strand,det är bara att ta för dig. Efteråt var det väl inte så trevligt när jag skulle ruska av mig allt vatten,vem bryr sig,skönt med ett bad tyckte jag. 

Det blev så småningom dax för hemfärd. Jag hoppade i själv och satte mig med matte. Efter en stund på sjön låg jag ner, mitt huvud la jag på mattes fot, snart var vi tillbaka till bilen. Tycker nog att det är ganska kul att åka båt ändå.Bara min husse och matte är med.

När vi kom fram till bilen lovade matte att köra. Hon tyckte husse såg så trött ut. Hon fick verkligen testa körkunskaperna. men det går väl bra när jag har en husse som är trafikinspektör. Och han slår man inte på fingrarna,Han har stenkoll. Och det tycker matte är bra för hon får ju körlektioner alldeles gratis.

Ha det nu så gott. Själv ska jag fundera på vad jag haft för mig denna sommar.

/ Leisie

Har inga bilder från resan så nia får hålla till godo med andra bilder på mig 

 

Katten Grålle och Leisie

 

 TV-rummet

 

Äntligen får jag ligga på soffan.

 

 

 

 

Snart slut

8 aug 2017

Hej alla vänner

Det nalkas mot sommarslut.

Eftersom vi inte har varit aktiv på bloggen borde det finnas hur mycket som helst att delge upplevelser. Och visst gör det det. Nu är det ändå så, att när man gjort ett uppehåll i skrivandet, och matte som är  utrustad med något som kallas för glömska. Allt vi gjort kan inte komma i kronologisk ordning. Det säger ju sig själv mitt minne är det inget fel på. 

För att matte och jag ska slippa ha delade meningar vad och hur vi gjort så levererar vi några bilder.

 

 Håkan o Leisie

 

 Håkan med pappa Marcus

Wiliam på våran gata

Gallring pågår

Mera riiiiiis här ska nya stugan stå

 

Marcus Wiliam och Anneli

 

Rast o vila

Stavhoppare ?????

En blev mormor (igen) den andra blev både farmor o gammelmormor (igen) Det ska vi fira.

 

Min matte

11 jul 2017

En sak ska ni ha klart för er, att min matte är en riktig surkart. Om vi sitter o myser på bron, och det kommer en katt smygande efter vägkanten måste jag ha rätt att be den sticka härifrån. Enda sättet jag har för att göra det är att skälla ordentligt så katten fattar. Hux flux kan det komma folk gående också på vägen och då gör jag likadant. Då blir matte förgrymmad på mig, istället för att vara tacksam att jag håller rent. Så hon har börjat en ny metod som inte alls är kul. Hon säger till mig att gå in,när jag lugnat ner mig ruskat av mig hennes tjurigheter då får jag gå ut igen. Det är ganska skrattretande,men det törs man väl inte visa.

Jag har ändå det väldigt bra med min husse o matte och MINA grannar Jerry o Inger. Dom hämtar mig lite då och då . När husse o matte var till Täby och samma dag till Sundborn då vart dom så glad att få ha mig en hel dag. Inte kul att åka bil så långt i värmen heller. Alla var vi tacksam att ha så fina grannar.Vi åkte till skogen gjorde en promenad på en mil och så fick jag bada också. Det var grejer det.

/ Leisie

 

 

Läsare från världens alla hörn 

Roligt tycker jag.

 •  Sweden
 •  France
 •  United Kingdom
 •  Russia
 •  South Africa
 •  Czechia

Scrolla neråt för fler inlägg

Telefon

1 jul 2017

Igårkväll ringde telefon och husse svarade. Jag hörde vem det var,Jerryyyy. Han frågade husse om jag var hemma. Ni ska veta att det kan jag svara på själv,för när jag hör att det är Jerry eller Inger som ringer då skäller jag när han frågar efter mig. Och dessutom så kollar jag i fönstret om dom redan är utanför med bilen. Jerry undrade om jag fick följa med dom en sväng,klart att jag fick det. När jag kom hem efter den turen så var jag sååååå trött,nästan medvetslös,men ändå härligt trött.

 

 

 

Lite nyheter

29 jun 2017

Njaa det är dåligt nu kan jag gott påstå,blir varken hackat eller malet. Allt har väl att göra med det är sommar och dom som inte solar och badar är säkert på resande fot.När det var midsommarafton hade vi besök av Stefan med familj. Vi skulle äta lunch tillsammans och sommarmysa lite innan dom far ut på landet.laughing

När dom kom trodde jag att Charlie var med men jag såg inte honom. Jag blev orolig och började leta fy va`läskigt. Jag fick ge upp och dom talade om för mig att han hade flyttat till en annan familj pga allergi. Djädrans allergi. Men iallafall så berättade dom att han har det så bra,han lever som en kung. Han var väl lite "kungig"  innan också tycker jag. Det vågade jag inte säga till honom när han var här. Jag saknar honom .frown

Vi har också fått bebisar i familjen,en tjej kom till världen och bor i Oslo,hon är mattes barnbarnsbarn. En till liten tjej som bor i Edsbyn hon är mattes barnbarn. Så plötsligt så är matte gammelmormor och farmor. Lugn lugn det var inte första gången, nejdå, vi är en jättefamilj. smile

En överraskning . Hyresgästen vi hade i Ö-vik kom inrullande utan att vi hade minsta aning. Jag kände igen dom så ingen behövde vara rädd för mig. Line hon är ju lite skraj för hundar så jag var väldigt försiktig Lykke hon var tuffare. Vi fick en trevlig pratstund. Vi blev extra glad när vi insåg att dom gjort en omväg på några mil för att hälsa på oss,dom skulle fortsätta sin resa. 

 

Charlie

 

 

Allt på topp

16 jun 2017

I dag har det varit en riktigt hyvens dag.

Det började med att husse följde med mig på toarundan.

När vi kom hem började Matte byta kläder, så jag anade att nu ska dom bort igen. På sista tiden har ju jag inte fått följa med,så vad har man å hoppas på den här gången. Jag höll mig tätt intill dom så att dom inte skulle kunna smita från mig. Hur som helst, så var lyckan på min sida i dag, jag fick följa med till Borlänge. Och som ni förstår så gällde det att vara skärpt nu när jag äntligen fick åka med. Så jag låg därbak och bara njöt, och inte minst, jag var tyst. 

När vi kom hem så blev det dax för mat. Då fick jag höra matte säga,att nu kommer Inger. Då gällde det att vara snabb för det var nog mig hon skulle hämta på en motionsrunda. Precis så var det. Jag blev så lycklig när jag fick träffa Inger,så jag sprang hit o dit och hamnade i baksätet på Ingers bil. När jag kom hem var jag så sluuuut. Andades och flämtade och mitt uppe i all flås så fick jag höra,vi ska in till Inger och Jerry iväll.OJ vad har hänt med människorna i mitt liv?

Jag gjorde sällskap med Jerry, vi skulle ju ändå dit. När husse o Matte kom så var det jag som hälsade dom välkommen. Nu är det fest . Jag fick sallad och tårta som Inger gjort. Vilken kväll !!! Och inte nog med detta, jag ska får vara med Inger o Jerry någon gång i juli månad också när matte o husse ska bort.

När vi festat färdigt och kom hem satt vi oss en stund på altan.Hör och häpna.Grannens katt kommer smygande på min gård. Vad gör jag INGENTING, tänker desto mer.money-mouth

Och en sak till, Matte har blivit Farmor till en liten tös och hon har blivit "gammelmormor" till en annan liten tös. Så nu får jag fler att leka med.sealed

Ibland händer det.

/Leisie

 

Läsare från när o fjärran .Kul

 • Norway                            
  • Sweden
  • France
  • Norway
  • United States
  • South Africa
  • Egypt
  • Åland
  • Spain
 • United States
 • France
 • Egypt
 • Åland
 • Spain

← Äldre inlägg

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till: