Välkommen till min vardag

God Jul

19 dec 2018

God Jul

önskar vi alla läsare

 •  Sweden
 •  United States
 •  Norway
 •  Belgium
 •  China

Ledbesvär

12 dec 2018

Hej alla polare. Jag är sjukskriven. Kan ni tänka er? Ni förstår, husse och matte har upptäckt att jag haltar ibland, och jag måste ju erkänna att ibland gör det lite ont när jag skall hoppa upp i soffan. Så igår fick jag träffa doktor Anna hos Hags Gårdsveterinär. Hon tyckte att jag skulle ta det lite lugnt ett par veckor med korta promenader i koppel. Hörde ni? I koppel!! Ja ni hör ju själva. Hur blir det när bästa kompisarna Inger och Jerry vill att jag hänger en stund med dom? Och vet ni vad? Doktor Anna tyckte att jag var lite ”hög i hullet”. Men alltså, det är väl inte mitt fel?

Lite mera Gysinge

Härliga dagar

22 nov 2018

Det började med att Carina och Anders kom på besök. Solskensdag i dubbel bemärkelse. Vi packade  ryggsäcken och begav oss på picknick en vacker novemberdag. Leisie ja hon passade på att bada.Vattnet fick bara nå upp till magen,Så jag räknade ut att det var lite kallt,men frestelsen segrade, Upp och ner ett antal gånger sedan var Leisie nöjd.

Våra grannar och Leisies idoler Inger och Jerry,dom har begett sig till Gysinge på danskurs.Eftersom man kunde äta lunch där så passade vi på att äta och se oss omkring tillsammans med Inger och Jerry, Vilken underbart vacker plats och så mycket att se.Många frågor om gågna tider ,hur bar dom sig åt? Bilderna får tala för sig .Återbesök kommer att ske en vacker sommardag.

 

 

 

Rymlingen

12 nov 2018

Den här gången berättar jag själv,

Husse följde med mig på en rastningsrunda.Jag brukar ta det lilla lugna på dom här rundorna. Innan vi gick ut kollade jag om matte skulle följa med,men det skulle hon inte.Vi väntade gäster från Örnsköldsvik. Sofia och Kristian heter dom. Har berättat om dom i tidigare bloggar. Underbara människor ,dom hyrde av oss och vi hade mycket trevligt tillsamman. Vi saknar dom.

Ja då begav vi oss ut min husse och jag.vi svängde av till stigen som vi alltid går.Och jag blev så kissnödig. När jag sitter och kissar kommer det en vindpust svepande förbi.Den vinden förde med sig en välkänd doft. Och jag glömde bort allt allt allt. Jag rusade allt jag förmådde glömde att kissa färdigt bajsa blev inte heller av brist på tid,och ni ska veta att det är en terräng ingen nomal vill gå,det är nog bara rådjuren och,jag då.Doften kom från Inger och Jerry,våra fina grannar mina absolut närmaste vänner.Matte har berättat för mig att husse kom hem,var något förtvivlad att  jag var borta. Han gick till Jerry och Inger,vem var där??? Dom berättade för husse att dom var ute på altanen och plötsligt var det en hund där,och det var jag,laughing Jag är glad att ha så fina grannar och inte minst min husse och matte. För om jag gör om detta,så vet dom att jag aldrig skulle försvinna annt när det kommer vindar som innehåller denna doft, då hamnar jag hos Inger och Jerry.

Hit eller dit är frågan

29 okt 2018


Snön har kommit !!! Vart tog matte vägen?? 

Vet du husse vart matte är?? 

Nu har det blivit låååånga skuggor.

Kan inte vi gå hem husse,jag fryser om stjärten.

 

 

En fråga

25 okt 2018

Får jag springa nu Husse? Matte är en liten bit bort måste se vad hon håller på med.

Ja Ja jag  vet att vi såg två rådjur igår,jag lovar att inte jaga dom .foot-in-mouth

Höstrusk

24 okt 2018

I dag har det varit kyligt, det känns verkligen att hösten eller är det vintern som är här. Det är ju snart jul. Även i år kommer Marcus pojkar och deras familjer att fira Julen med oss Och det blir kvällen före Julafton. Om denna planering håller vet vi inget om för dagen, med det är klart man måste ju planera Blir det som vi tänkt ja då är det bra. Passar bra också att använda höstrusk att föbereda.

Vi gick "våran" väg i dag när vi rastade Leisie.Solen sken, svag vind och sjön i krusning. Växter som ska gå i vila en del är senare än andra.

De flesta träden är avlövade, men vissa vägrar släppa taget trots att dom mest liknar lutande tornet i Pisa.

 

Ibland försöker man att springa ifrån sin egen skugga

Det finns lite röda fina äpplen kvar på en del träd

Inte månsken över Ångermanälven, men väl månsken över Bysjön

 

Måntro är det månen?

På väg hem från Falun

11 okt 2018

Ja då har vi kommit en bit på väg.  På väg till Falun var det en otrolig färgprakt. Solen sken på de gula björklöven, så det såg ut som guld.Vilken resa!!!

Utsikt 10:e våningen Falu Lasarett

En annan vy från samma plats Falu Lasarett

Vägen hem stannade vi till i Hedmora. Jag har önskat mig en ny väska ,och där fanns

väskaffären 30%rabatt,inte tokigt alls. Och nu har jag en ny väska. 

Höstfärger

10 okt 2018

Förmiddagens promenad var en vacker tur i dag. Varmt, trots höstens inträde.

Höstfärgerna 2018 är något utöver det vanliga.Vart än man tittar, så ser man bara

dessa enorma färger.

I morgon ska vi göra ett besök till Falu sjukhus. Marcus ska tiill röntgen, hoppas det

blir den enda gången. Och då får Leisie, vara med hennes bästisar Inger o Jerry,våra

fina grannar. 

Hösten är här.

9 okt 2018

Hej Alla Bloggläsare.

Det känns som det skulle vara på sin plats att skriva några rader.

Hur vädret varit är väl söndertjatat vid det här laget, så det avstår jag ifrån. Jag skäms cool

när jag ser tillbaka när sist jag skrev ett inlägg här på bloggen. Det var i april kära vänner. Hjälper 

det att säga SKÄRPNING ? Hoppas hoppas !!!! Ska försöka (vilken gång i ordningen ) att uppdatera 

oftare än som det varit nu sista halvåret. Jag beundrar er som troget har varit in ändå bara för att 

upptäcka, inte i dag heller. 

Nu tänker jag lägga lite bilder. Bilder säger också en hel del. Vill förmedla vår vardag och dessutom  

visa lite av vårt vackra land

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lurig

1 apr 2018

Margit här,hej på er

Idag är det väl bäst att bara vara.risken är stor att man åker på en luring. En del människor tror att man får luras året om.Men så  är det väl inte?

  Gårdagen blev en tuff dag för Leisie. Vi var till Täby och träffade an massa människor,tror att vi var 13 st. Såååå många har Leisie aldrig träffat på en och samma gång. Jag känner mig stolt. Hon skötte sig exemplarisk,från det vi kom till Täby till vi åkte hem. Då var hon så trött,vi såg inte skymten av henne på hela vägen hem hon sov så gott på sin egen plats i bilen. Så det var en mycket lärorik dag.

Snart är Påsken förbi och jag får hoppas att snön försvinner fort,men hur ska det gå till? Nu ska jag bara ha det gott av tiden som är kvar av Påsken.

Margit höll i pennan. 

Tack alla ni som besöker min Blogg.

 • Sweden
 • Ukraine
 • United States
 • Japan
 • Ireland

 

 

Påsk

29 mar 2018

Det är Margit det här, hej på er.

Jaa nu är det Påsk åtminstonde så ser det så ut i kalendern. Vi kör nog som vi brukar så lite stök som möjligt.

På lördag åker vi till Täby och umgås, och grejen är att då möts vi alla där. Och på det viset behöver vi inte försöka hinna fara till än den ena och än det andra. Nu träffas vi alla hela dagen istället fö 1-2 timmar hos var och en. Om vi gör så här blir det inget stress.

Hoppas vädret håller i sig. Vi har så soliga dagar inga moln på himlen,och solen värmer.Men visst det är fortfarande mycke snö. Nu går det fort ändå,det töar rejält varje dag.

Planeringen av växthuset upptar mycke tid. Om jag får bestämma så far vi till Granngården i morgon där finns lite smått och gott . Och Granngården jag vill till är i Hedemora.

Nu önskar vi er en riktigt fin Påsk

Margit,Marcus och Leisie

Tack för besöket 

Skriv gärna en kommentar

 • Sweden
 • United States
 • Ireland
 • Japan

 

Vilken underbar dag

23 mar 2018

Hallå där!

Leisie det här

Vilken kanondag jag har haft idag. Först fick jag gå en promenad med Husse och Matte. Jag fick godis när jag gick fint, men såklart glömde jag bort mig då och då när jag kände någon spännande lukt vid vägkanten. Då måste man ju bara stanna och undersöka om det varit någon kändis som varit där.
Sedan ringde Inger till Matte och frågade om jag fick följa med ut. Dom (Inger och Jerry) skulle komma om en kvart. Jag vet ju inte hur lång en kvart är så för säkerhets skull så började jag springa fram och tillbaka mellan dörren och Matte för att hon inte skulle glömma att vara beredd när dom kommer.
Gissa om jag sov gott när jag kom hem. Suck, vilken underbar dag!

Inger o Jag

Vi hörs vänner.
Simma lugnt

1 Jan. 2018

1 jan 2018

God Fortsättning på 2018 till er alla .

Tack Carina o Anders för delad gemenskap.

Invigningen är klar, maten är slut och gästerna har farit hem. Nu blir det backhoppning ,och husse har slocknat i soffan,

Själv har jag tvättmaskinen på gång ,renbäddade sängar till kommande gäster. Vi är en stor familj,än om det är bara Marcus och jag.

 

 

 

 

 

Vi väntar på nytt År

30 dec 2017

Nu är det bara maten som ska ställas i ordning. Det är beställt Plankstek och så får det bli. Passar väl ganska bra efter all julmat. Marcus är just nu inne i köket och fixar "bea" och Leisie övervakar det hela. Det brukar ramla ner gosaker,och dessutom så är det hon som smakar av den färdiga produkten.Vi ser framemot morgondagen och aftonen Carina och Anders kommer att välkomna 2018 tillsammans med oss. 

Jag levererar lite bilder i morgon. 

Önskar er alla

Ett Gott Nytt År!

← Äldre inlägg

 

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)