Välkommen till min vardag

Delar med oss

4 jan 2020

I dag är det promenadloppis på Djupviksvägen

25 jul 2019

+31 grader och loppis,hur går det ihop? Det är första gången vi deltar i detta,men oj så kul det var. Täbyborna kom och packade upp "loppgrejer" mycke fina grejer. Vi upptäckte dold talang hos mågen laughing Marcus såg till att vi alla mådde bra i värmen. Som tur är går det att ställa in +16 grader inne i garaget och vi kunde turas om att sitta där och svalka oss.

Marcus har kollen.

Klockan 11,00 öppnade vi försäljningen och kunder kom i ständig ström. Ska bli spännande att höra gissningsvis hur många det kom mellan 11,00-14,00. Till stor glädje hade vi ställt ut isvatten  det var stort behov av vätska denna varma dag. Det uppskattades cool

Inger håller på att förvereda bordet med mycke fina saker,dessutom hade hon ett antal målade tavlor som hennes bror har gjort, Vackra tavlor,synd att jag inte kom ihåg att fota, Men det kommer ett nytt år . Jag får lägga fotografering på minnet.

 

 

Pitepaltar

22 jul 2019

En fikapaus smakar alltid bra när solen skiner och fåglarna kvittrar. Någon har lämnat en kommentar gällande denna man, att jag fått högsta vinsten. Hur sant är inte det mellan 1-100 ?  Kan bli bara 100 . cool

Leisies fick också högsta vinsten i kväll. Vi blev bjudna till Jerry o Inger på nygjorda Pitepaltar. Jag har inte varit så imponerad av denna maträtt. Men jag måste erkänna det gick verkligen att äta. Om jag säger att det var gott, så ljuger jag inte då heller,så jag säger det var riktigt gott. Hoppas samtliga säger det, när vi ska äta surströmming.smile Leisie var överlycklig att få umgås med våra närmsta grannar och få smaka på Pitepaltar. Dessutom fick hon göra lite saksök och sök på Jerry o Inger och gissa om hon tyckte det var kul.

Marcus o Inger i samspråk med Leisie ( Syns dåligt )

 

Inte många knop i dag

19 jul 2019

Jag är gift med världens omtänksammade man. I dag kom en dränkpump som jag ska använda när jag ska vattna mina växter ute och i växthuset.

Nu är vattenkannorna ett minne blott.

Tio liter är faktiskt ganska tungt att fylla på och bära. Besöket på Biltema inköptes en kanna som rymmer fem liter, Tungt det också när man redan har värk i rygg. Och det är nu som älskade Marcus gör det här inköpet. Visst är det omtänksamt?

Bara koppla slangen 

stoppa in kontakten och allt är i gång.

Jag är inte ute och cyklar,om ni förstår vad jag menar.

Han är "sån" min man.embarassed

 

 

 

 

Värmebölja

18 jul 2019

Nu har värmen kommit i repris. 

När det är fikadax, då vill Leisie gärna hålla sig framme. Morötter är bland det bästa hon vet. Men hon undersöker väldigt noga vad vi ska stoppa i oss. En liten smakbit från oss räcker för att ge sig på moroten. När hon väl ha börjat på den, finns ingen återvändo. Dessutom så ska det kollas att alla bitar är borta, Ingenting lämnas åt slumpen.

Mörötter mums

 

Sista biten sen slut för den här gången

Ibland måste jag sätta mig o vila,gör det gärna på den här altanen,då blickar jag ut på växthustet och lite odling. Det låter väldigt stort detta,och för mig är det stort. Försöker använda den kraft och energi jag har till att njuta av livet,sommar,dofter och mycket mycket mer.

Utsikten från förådsaltanen

Leisie gillar att ligga vid växthuset,lite skugga och gräs svalkar skönt.

 Ringblommor

Blåklint

Tagetes

Tomater tomater o tomater

Första sommarbuketten från vår trädgård 2019

Buketten ger jag tilla alla som följer min blogg.

  •  Sweden
  •  Norway
  •  Ireland
  •  United States
  •  Cyprus
  •  China
  •  

 

Solen skiner

17 jul 2019

Jaa, i dag skiner solen och det är varmare än på länge.cool

 Har hunnit med att sitta i växthuset och räkna frön och lagt i påsar. Snart kommer jag inte in i växthuset,där finns en växt som växer o växer o växer. Gyllenbär heter den fantastiska växten. När frukten sen är klar då hoppas jag att det smakar gott och att det varit värt mödan att "tråckla" mig in till mitt lilla hörn.

Leisie tycker också om att vara ute på altan medan jag pysslar i växthuset. Hon ser till att tala om när det går folk på gatan. Hon kan egentligen inte se dom för träd och buskar,men hörseln är det inget fel på tongue-out skälla kan hon också,alltid skrämmer hon någon. Jag nästan tror att människorna här är schäferrädd, varför? ja säg det.

Jag har trotsat vädret, sol och värme var vi bjudna på i dag här i Djupvik. Jag snabbakade några hallongrottor. Skojade och frågade Marcus om han hade tips på vad jag ska baka i morgon. Han fyckte det spelade ingen roll för allt jag bakar är gott. Jaa,bättre betyg i bakning kan jag inte få.


 

 

Fyller på

16 jul 2019

Ja inte var det bättre väder i dag.

På tisdagar brukar vi fara in till stan och handla, 5% för pensionärer på tisdagar laughing Bäst o passa på cool Smarthandlar man, blir det lite rabatter.Vill man kan man lägga det i reskassan kanske. Kära nån det har jag aldrig tänkt på tidigare. I dag t.ex blev det 104:- rabatt ,totalt inom ett år blir det en sudd. Sen kan vi äta billig lunch på Biltema om vi önskar slippa laga egen mat,men det vill vi inte slippa innocent Så visst kan man få det att gå ihop om man säger så.

Leisie fick också följa med i dag, hon handlade ingenting,hon hade allt vad hon behövde. Hon var ganska nöjd att få skälla lite på grannarna med "hunden Stina" som vi träffade på Biltemas parkering.

Eftersom vi inte rår över vädrets makter blev det att fara hem,plocka in varorna och sätta gång att baka.Idag frestar jag med kubb.

Marcus är glad och nöjd vadhelst jag bakar. Han gillar fika. Återstår att se vad morgondagen ska bjuda på. Jag har planerat vad som ska in i ugnen om vädrets makter tänker tjura.Säg inte till någon,men det blir nog hallongrottor.sealed

 

Regn Regn

15 jul 2019

I dag har det regnat hela dagen. Hoppas det blir uppehåll och sol i morgon.

Jag har ägnat dagen till bakning,bäst att passa på.Gjorde en sats ostgifflar och dom blev såååå goda så jag gjorde en deg till. Nu finns det matbröd i frysen ett tag.Bakade tekakor i söndags.

När jag håller på med mina intressen som även kommer Marcus tillgodo, då sköter han marktjänsten. Så har jag delat upp det här hemma.tongue-out

Har inte haft tid med växthuset ,får bli en senare fråga, Näädå visst, när jag ätit middag så drar jag ut dit en stund och räknar frön. Blir det vackert väder i morgon då kan jag vara där hela dagen.Det ska ju skötas om där ute också om det ska bli något att skörda.

Hjälpa minnet på traven

14 jul 2019

Eftersom jag kommit på att minnet inte alltid hänger med, så dokumenterade jag planteringen det här året. Då kan jag återuppleva hur jag planterade föregående år. Att jag är smart det visste jag, men så här smart, var en överaskning. Själv tycker jag att jag fick till bilderna rätt så skapligt. Värt att visa er bloggläsare också. Själv är jag ute på nätet och söker bland blommor och blader, då blir jag så glader. 

Håll tillgodo  

 

Fler som har semester

10 jul 2019

Idag har vi haft ett fint besök av barn barnbarn och barnbarnsbarn. Det är inte ofta vi träffas eftersom vi inte bor "grannar". Vi i Dalarna och dom (utom Carina) bor i Norge. Så därför är det extra kul när dom kommer och vi får rå om en stund. Som alltid EN LITEN STUND ÄR MER ÄN INGEN STUND!

Här i Djupvik där vi bor har en liten fin camping, Falkuddens Camping där finns också ett gemytligt barnvänligt bad. Eftersom dom små människorna önskade bada så åkte dom dit.Campingen ligger i andra ändan på vår gata, nära och bra.

.Lite bilder från i dag.

Carina o Sebastian kollar Svea

Utsikt från campingen

Mamma Elin o Svea

 

Carina håller uppsikt

Elin o Svea i samspråk

 

Sebastian gör vulkaner. 

 

 

Leisie på semester

9 jul 2019

Hej 

Nu skriver jag några rader,det var längesedan.

Vi skulle fara upp till Hälsingland för att fira yngsta dottern då fick Leisie stanna hemma med våran underbara granne. ( Inte bara vi som tycker dom är underbar, det är Leisies bästa vänner)

På morgonen när vi klädde på oss såg hon direkt att något var på gång.Hon passade oss hela tiden. När det var dax så visste hon vart hon skulle springa. Och när hon fick lov så blev det fart ska ni veta. När vi kom in dit så var hon så full av glädje som alltid. När vi sedan skulle gå blev hon lite fundersam,hon tittade lite frågande vad som skulle hända nu.

Vad vi sedan förstod så var hon snabbt hemma även hos dom. Allt hade gått bra. Hon träffade sin killkompis Enzo dom var ute och badade, hade dragkamp och var lyckliga tillsamman.

Visst är det härligt med goda grannar? Det tycker iallafall vi.laughing

 

Inger o Jerry

Leisie väntar in svanen

Bättre fly än illa fäkta

Enzo och Leisie tävlar i dragkamp

 

förberedelser till Anna 40-år

8 jul 2019

Väntan att festen ska börja

Fler som väntar

Dekoration

Carina fortsätter dekorera

Ungefär så här när dukningen är klar

 

Fortsätter med sommarbilder

3 jul 2019

Vacker tidig morgon

Natten är snart slut

Blommor o Blommor

Två Juveler

Fina

Innan gofia somnar

Tungt

Drygt att ha semester

Apan fick följa lillfia på fortsatt resa

 

 

 

Fortsätter med sommarbilder

1 jul 2019

Sjösättning

Båten snart i hamn

Vacker utsikt efter Djupviksvägen

Vi är på båtplatsen

Trimning pågår 

Här finns plats för blommor

 

sommarbilder

12 jun 2019

Växthuset 2019

Växterna får känna på utelivet

En bukett liljekonvaljer 

Leisies bästisar, Jerry och Inger

Snart blir det gofika i skogen.

Vilar en stund efter operation

 

 

 

← Äldre inlägg

 

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också