Välkommen till min vardag

Min matte

11 jul 2017

En sak ska ni ha klart för er, att min matte är en riktig surkart. Om vi sitter o myser på bron, och det kommer en katt smygande efter vägkanten måste jag ha rätt att be den sticka härifrån. Enda sättet jag har för att göra det är att skälla ordentligt så katten fattar. Hux flux kan det komma folk gående också på vägen och då gör jag likadant. Då blir matte förgrymmad på mig, istället för att vara tacksam att jag håller rent. Så hon har börjat en ny metod som inte alls är kul. Hon säger till mig att gå in,när jag lugnat ner mig ruskat av mig hennes tjurigheter då får jag gå ut igen. Det är ganska skrattretande,men det törs man väl inte visa.

Jag har ändå det väldigt bra med min husse o matte och MINA grannar Jerry o Inger. Dom hämtar mig lite då och då . När husse o matte var till Täby och samma dag till Sundborn då vart dom så glad att få ha mig en hel dag. Inte kul att åka bil så långt i värmen heller. Alla var vi tacksam att ha så fina grannar.Vi åkte till skogen gjorde en promenad på en mil och så fick jag bada också. Det var grejer det.

/ Leisie

 

 

Läsare från världens alla hörn 

Roligt tycker jag.

 •  Sweden
 •  France
 •  United Kingdom
 •  Russia
 •  South Africa
 •  Czechia

Scrolla neråt för fler inlägg

Telefon

1 jul 2017

Igårkväll ringde telefon och husse svarade. Jag hörde vem det var,Jerryyyy. Han frågade husse om jag var hemma. Ni ska veta att det kan jag svara på själv,för när jag hör att det är Jerry eller Inger som ringer då skäller jag när han frågar efter mig. Och dessutom så kollar jag i fönstret om dom redan är utanför med bilen. Jerry undrade om jag fick följa med dom en sväng,klart att jag fick det. När jag kom hem efter den turen så var jag sååååå trött,nästan medvetslös,men ändå härligt trött.

 

 

 

Lite nyheter

29 jun 2017

Njaa det är dåligt nu kan jag gott påstå,blir varken hackat eller malet. Allt har väl att göra med det är sommar och dom som inte solar och badar är säkert på resande fot.När det var midsommarafton hade vi besök av Stefan med familj. Vi skulle äta lunch tillsammans och sommarmysa lite innan dom far ut på landet.laughing

När dom kom trodde jag att Charlie var med men jag såg inte honom. Jag blev orolig och började leta fy va`läskigt. Jag fick ge upp och dom talade om för mig att han hade flyttat till en annan familj pga allergi. Djädrans allergi. Men iallafall så berättade dom att han har det så bra,han lever som en kung. Han var väl lite "kungig"  innan också tycker jag. Det vågade jag inte säga till honom när han var här. Jag saknar honom .frown

Vi har också fått bebisar i familjen,en tjej kom till världen och bor i Oslo,hon är mattes barnbarnsbarn. En till liten tjej som bor i Edsbyn hon är mattes barnbarn. Så plötsligt så är matte gammelmormor och farmor. Lugn lugn det var inte första gången, nejdå, vi är en jättefamilj. smile

En överraskning . Hyresgästen vi hade i Ö-vik kom inrullande utan att vi hade minsta aning. Jag kände igen dom så ingen behövde vara rädd för mig. Line hon är ju lite skraj för hundar så jag var väldigt försiktig Lykke hon var tuffare. Vi fick en trevlig pratstund. Vi blev extra glad när vi insåg att dom gjort en omväg på några mil för att hälsa på oss,dom skulle fortsätta sin resa. 

 

Charlie

 

 

Allt på topp

16 jun 2017

I dag har det varit en riktigt hyvens dag.

Det började med att husse följde med mig på toarundan.

När vi kom hem började Matte byta kläder, så jag anade att nu ska dom bort igen. På sista tiden har ju jag inte fått följa med,så vad har man å hoppas på den här gången. Jag höll mig tätt intill dom så att dom inte skulle kunna smita från mig. Hur som helst, så var lyckan på min sida i dag, jag fick följa med till Borlänge. Och som ni förstår så gällde det att vara skärpt nu när jag äntligen fick åka med. Så jag låg därbak och bara njöt, och inte minst, jag var tyst. 

När vi kom hem så blev det dax för mat. Då fick jag höra matte säga,att nu kommer Inger. Då gällde det att vara snabb för det var nog mig hon skulle hämta på en motionsrunda. Precis så var det. Jag blev så lycklig när jag fick träffa Inger,så jag sprang hit o dit och hamnade i baksätet på Ingers bil. När jag kom hem var jag så sluuuut. Andades och flämtade och mitt uppe i all flås så fick jag höra,vi ska in till Inger och Jerry iväll.OJ vad har hänt med människorna i mitt liv?

Jag gjorde sällskap med Jerry, vi skulle ju ändå dit. När husse o Matte kom så var det jag som hälsade dom välkommen. Nu är det fest . Jag fick sallad och tårta som Inger gjort. Vilken kväll !!! Och inte nog med detta, jag ska får vara med Inger o Jerry någon gång i juli månad också när matte o husse ska bort.

När vi festat färdigt och kom hem satt vi oss en stund på altan.Hör och häpna.Grannens katt kommer smygande på min gård. Vad gör jag INGENTING, tänker desto mer.money-mouth

Och en sak till, Matte har blivit Farmor till en liten tös och hon har blivit "gammelmormor" till en annan liten tös. Så nu får jag fler att leka med.sealed

Ibland händer det.

/Leisie

 

Läsare från när o fjärran .Kul

 • Norway                            
  • Sweden
  • France
  • Norway
  • United States
  • South Africa
  • Egypt
  • Åland
  • Spain
 • United States
 • France
 • Egypt
 • Åland
 • Spain

Vädret.

10 jun 2017

Jag är ingen älskare av detta gråa väder. Som tur var så var det uppehåll när jag gick rastrundan på nästan tre och halv kilometer. 

När vi kom hem fick jag lägga mig på golvet och matte kontrollerade om jag hade fästingar. Tro ni att hon hittade några? Jodå,matte har ögon som en örn och husse han är så känslig, så han känner  om någon råkar sitta i pälsen. Tre eller fyra stycken hittade dom idag som dom eldades upp.

Nu hör det till saken att jag har fått en tablett som gör att fästingen dör om den biter mig,och en död hittades i går på min päls. På måndag ska husse o matte till vårdcentralen och vaccinera sig mot fästingar. Tre sprutor kommer dom att få, först på måndag sedan om en månad och tredje till våren.

Så var det med det .Jag hoppas att ni alla har det gott 

/Leisie

 

Nu är det bostadsbrist. Alla holkar är bebodd. 

 

Jag älskar kattor cool

Matte o Carina i Örnsköldsvik Här var jag liten.

 

Besökare från andra länder.

 • Sweden
 • United States
 • Norway
 • France
 • Åland
 • Spain
 • Egypt
 • India

Blåsväder.

7 jun 2017

Om ni bara visste vilket otrevligt väder det är. Jag är så innibomben kissnödig, men jag vägrar gå ut.

Dessutom håller matte på med en massa godsaker. Hon lagar mat och bakar. Och då kära vänner, kan det hända saker som jag absolut inte vill gå miste om. När hon började med köttfärsen, då som vanligt får jag vara med och smaka, så på det viset är hon rejäl min matte.Husse gjorde en liten fikapaus ,och då är jag med naturligtvis,för han är ändå den som serverar mig vid bordet.Det händer ......cool Då kan ni fundera ut resten själv eftersom han är den som oftast gör det. Om jag hjälper er på traven och säger som så. "Jag sitter alltid nära honom när det är skarptläge".

Jag undrar också när riktiga sommaren kommer. I går trodde jag att den var här, för matte köpte plantor och började plantera. Jag hörde att hon skulle köpa mer och då blir det ett sådant oväder. Jag ömmar för min matte och vill att hon ska vara glad. Det har jag lärt av husse för han är en sådan som värnar om matte,vill alltid hennes bästa. Visst är det fint?

 

Min skönaste fåtölj

 TV-rummet och strumpstickskorgen

Här frågar jag husse om han hörde glassbilen

 

 • Sweden
 • Egypt
 • Spain
 • Norway
 • India
 • Vietna
 • Republic of Korea
 • Åland

Första badet 20017

4 jun 2017

Hade lite småmysigt efter promenaden i går. Låg och slappade och tittade på när matte bakade bullar. Verkar som att det är åtgång. Klart jag hjälper husse med bullätning. Ingen konst alls. Det är sämre ställt med matte,hon har svårt att dela med sig  Matte tänkte baka matbröd idag men det ser inte ut som hon ens har påbörjat. Så jag tror inte det blir något bak idag. 

Iallafall så måste jag tala om att Inger o Jerry hämtade mig senare igår. O gissa! Jag flög in i blien det var bara det att jag hamnade vid ratten.Så jag skyndade ut till gänget för att ta ny sats att hoppa in i baksätet. Och jag menade också att dom skulle raska på lite. När vi väl kom iväg så upptäckte jag att vi närmade oss sjön. utan att Jerry o Inger hann blinka så var jag i och bada. HÄRLIGT.

 

Nyinflyttad till Djupvik Dalarna.

Ett tidigare bad när jag bodde i

 Ö-vik

Så här kan det se ut när matte bakar 

 

Långpromenad

1 jun 2017

Hej mina vänner

Idag tog jag med mig husse och matte på en långpromenad. Dom var lite motvilliga till en början, men efter lite övertalning så gick dom med. Det tråkiga med dagens promenad var att jag tvingades gå i koppel praktiskt taget hela tiden, men vi fick gå på vägar där det luktade himmelskt gott eftersom det gått andra hundar där.

Efter ett tag, så mötte vi mycket riktigt en annan hund. Han presenterade sig inte, men jag såg att det var var en hund som springer så där vansinnigt fort.Jag tror han heter Bosse och Vinthund tror jag dom kallas.

Vi fick inte leka med varandra för jag tror att hans husse var rädd att hans hund skulle bli kär i söta mig. Sedan på vägen hem så dök grannens odågor upp, så vi tvingades att vända och det var nog tur, för vi gillar ju inte varandra speciellt mycket. Lite senare dök dom upp igen,men då fick dom en annan väg ,för vi vill absolut inte träffas. Och eftersom jag är schäfer så är dom automatiskt rädd för mig. Synd för dom, som missar en hel del att inte bli bekant med mig. Jag är den roligaste hund att leka med.

Nu känner jag mig lite pömsig, men vi hörs snart igen.

 Lev coolt

/Leisie

Vart har du varit med HUVVE?

 

Här luktar det gott,inte bara av maskrosor

Får jag lukta lite till?

 

Dom här blommorna förstör lukterna för mig. Och nu växer dom i stora fält. Matte o jag tycker inte lika.

 

Hundombudsman ????

30 maj 2017

Hej allesammans

 

Jag har en liten undran. Under en längre tid, ja illa fall ett par veckor, så har jag tvingats att stanna hemma när husse och matte åkt för att handla. Det tycker jag är tråkigt. Det händer ju inte ett dyft här hemma när husse och matte är borta. Så idag skulle jag få följa med in till stan. Husse hade monterat mitt lilla kryp in i bilen och matte hade dammsugit och gjort den fin. Husse sa till mig att hoppa in och jag tvekade inte. Gud vad skönt, jag skulle få följa med. Men nu blev det så att grannens odågor till hundar gick förbi och då måste ju jag tala om för dom att här är det jag som bestämmer. Jag gjorde det högt och ljudligt som man ju skall, men vet ni vad. Matte kommenderade mig att hoppa ur bilen och gå in i huset igen. Det innebar såklart att jag inte fick följa med idag heller. Nu till min undran. Får verkligen hussar och mattar göra på detta viset. Kan man klaga någonstans? Är det hos hundombudsmannen eller? Jag tycke att det borde finnas en regel som säger att speciella hundar som jag alltid skall beviljas möjlighet att få följ med.

Undrar om det finns något att disikera medan dom är borta?

Nåja, nu är dom hemma igen så jag tror, men bara tror att jag förlåter dom om jag får en korvbit.

So long och simma lugnt.

/Leisie

En gång gjorde jag så här 

 

Sitter o väntar på att få se minen när dom kommer hem.

 

 • Dagens besök
 • Sweden
 • Republic of Korea
 • Norway
 • Åland
 • Vietnam
 • India

Kommer ni ihåg?

29 maj 2017

För en tid sedan berättade jag att Husse,matte,Jerry och Inger hade varit någonstans och jag fick sitta kvar i bilen. När dom kom tillbaka, så kände jag på lukten att dom hade minsann packa i sig fika, och jag blev utan.

Dagen före morsdag så kom Anna,Carina och Anders för att fira matte lite i förskott. Vad tror ni hände då?? Jo den här gången fick jag stanna hemma. Har ni hört på maken, stanna hemma!! Men det var kanske ett bra beslut för det var såååååå varmt. Jag hade svimmat om jag följt med. Och vart tror ni dom åkte?? Rätt, till samma ställe som tidigare Muddus Hjortron i Kolarbo. Det förstår ju var och en att jag kände på lukten vart dom varit.

www.muddus-hjortron.se

Matte hoppades att det var ett ställe som Carina och Anna skulle gilla,så klart att Anders o Husse också skulle tycka om stället. Dom beställde trerätters som var så gott. Toast skagen-Lax eller fläskfile' - kaffe o Chokladmoussetårta. Allt detta sitter dom och klämmer i sig medan jag ligger i förrådet och svalkar mig. Alla blev mycket mycket nöjda. God mat trevlig personal underbar miljö och gemenskap,allt under en vacker solskensdag. 

Dom kom hem så småningom och då parkerade dom sig på altan för att insupa det sista av den här dagen innan hemresa till Sundborn.Avslutade med våfflor hjortronsylt och grädde. Den goda sylten handlade dom på Muddas och våfflorna gräddas ute på altan. Jag fick också vara med och äta våfflor,husse o matte är verkligen omtänksam. wink

Getingar,humlor och flugor, värsta jag vet, fick fullt upp att jaga undan dom Jag hatar dessa insekter. Så jag gick tillbaka till förrådet där var det lungt iallafall. 

 

Anländer till Muddus

 

 

Förrätten uppäten

 

Kaffe på Maten

 

Eftersnack

Anna o Marcus i samspråk

 

Besökare senast från

 • Sweden
 • Republic of Korea
 • Norway
 • Åland
 • Vietnam
 • India

Protest

26 maj 2017

Det är dax igen för lite klagomål- Husse o matte ändrar på rutiner så jag blir helt vimsig i huvve. Ska dom in till stan och handla vad händer då? Jo, jag får stanna hemma. Det är säkert nån test av något slag,på hittat av matte om jag är stor nog att klara mig själv en stund. Det är klart jag vaktar huset, det är inte det, för dom slår ju på larmet . Så den uppgiften har jag inte heller. När husse o matte var till Västerås, då fick jag vara med goa Inger. Hon är för ljuvlig den människan. Hon och jag stack iväg till skogen, blev borta i tre timmar. Hittade en liten sjö så jag fick bada och inte att förglömma FIKA. Hon vet hon,Inger alltså.

I dag fick vi besök som man kan kalla en överraskning. Matte höll på att plantera blommor och fick syn på en bil kommande köra sakta . Människan som satt fram, vinkade glatt och matte gjorde också vink vink. Och vem i alla sina dagar är det för folk. Jo det visade sig när dom klev ur bilen. Marianne och Stellan från Edsbyn hittade oss i Djupvik. Dom hade varit till Sala. Når vi hade fikat och pratat så for dom vidare till Borlänge, för Marianne är väl lite sugen på att handla, bäst att passa på när man är i krokarna.

I morgon kommer Anna,Carina och Anders. En kärra med ved och en soffa har dom med sig. Dom är så omtänksam. Vi ska far till ett mysigt ställe som heter Muddus,där ska vi äta och må gott i en lite annorlunda miljö.

 

Hur umgås man bbäst med en katt ??

Minnesbild för kommande plantering

Kanske matte ska göra så här i år  också.

 

Kattbesök

14 maj 2017

Hej alla hundpolare

Jag har träffat två katter. Samtidigt! Den ena hade gömt sig bakom en gardin. Är det någon som tror att jag inte såg henne? När jag skulle lukta på henne, Ja det var en kattjej, så hoppade hon högt och ramlade ner från sin utkikspost. blixtsnabbt hoppade hon upp och gömde sig bakom gardinen igen. Jag som bara ville lukta lite på henne, illa fall till att börja med. Nåja den andra katten var en kattvalp som jag träffat förut. Jag tror att jag satte mig i respekt förra gången så det var lugnt hela tiden. Vet ni, jag tycker att det var bra att få komma hem igen. Det där med katter går ju en på nerverna. Skulle inte ni också känna så? Jag menar, när det inte finns några träd att skrämma upp dom i

 

Tjola gong som Thaihundarna säger

 

Vi hörs

Leisie

 

 

Besökare från andra länder

 • Sweden
 •  Republic of Korea
 •  Vietnam
 • United States) 
 •  Finland
 •  United Kingdom 
 •  Austria

 

 

Varför varför

10 maj 2017

Nu har matte fullt upp att rädda grannens ekorrbarn. Det bor en katt på andra sidan vägen,en katt som har kommit underfund med att här finns något att jaga.

Katten virrar bort matte, en dag var det nära ögat. Matte följde den smygande katten,plötsligt var den bara borta. När matte var på väg hemåt fick hon syn på katten sitta tryckande mot ett hörn, där hon lätt kunde ta en ekorre om den bara kom ut från sitt bo.Nu skulle matte sätta stopp för detta röveri. Matte gick till attack mot katten som i sin tur bara lufsa lite lätt iväg och plötsligt satte sig att stirra på matte. Katten rörde sig inte en millimeter när matte gick emot henne. undecided Ett steg närmare katten , fick matte för sig att katten skulle attackera henne. Katten hade inga goda tankar just då. Hon är lurig den där katten.

Jag fattar inte mig på matte. Varför varför tog hon inte hjälp av mig. För när katterna ser mig sitter dom sekunden efter som trädkramare och vägrar släppa taget. Och just den här katten har jag jagat upp i ett träd, så jag har erfarenhet.Underskattning är vad det är.

Här kan ni se några andra länder som följer min blogg.Även Syd Korea och Japan. Måste snart försöka översätta sidan till Engelska.

 •  Sweden
 •  United States
 •  Finland
 •  United Kingdom
 •  Norway
 •  Austria

/ Leisie

Lilla Grålle bor i Edsbyn med matte Anna.

 

 

En fundering.

6 maj 2017

Nää nu lymlar börjar jag att fundera vad Husse håller på med. Håller han verkligen på att bygga en bur ? Gör han det, då har det blivit något fel på honom. Jag tror inte att det är till för mig utan det är för att matte tycker det skulle vara mysigt. När det är klart kan matte lättare möblera och sätta lite blommor och jag kan lungt ligga på altan, än om grannens katt går förbi och kallflinar. Nu har iallafall sommaren kommit och jag har fått min fästingtablett. Usch för dessa djur. Förra sommaren fick husse borelia, fick då medecin och blev frisk.

Nu ska jag vakta ekorrungar som finns hos min hjärtegranne.Jag ska se till att Kattrackarn låter bli dom. Hon far och smyger runt här, men hinner jag så skrämmer jag bort nenne. Hon får gärna ta råyyor men inte ekorrar. Något måste väl jag ha att säga till om också.

/ Leisie

 

Matlust

15 apr 2017

Hallå där ute i cyberrymden

 

Jag har ätit påskmat idag. Kanske var det husses och mattes dåliga samvete som visade sig. Ni förstår att, när vi var ute och åkte med våra grannar idag så stannade dom och gick in på ett ställe som jag inte fick följa med in . Och vet ni, jag kände på doften ända ut till bilen att det var ett ställe där det fanns någon form av förtäring där inne. Jag tycker att det borde ligga i deras intresse att jag håller mig uppdaterad vad beträffar doft och smak på dom ställen vi besöker. Tydligen tycker dom inte det.

Jag fick alltså påskmat till förrätt och kalkon med ris och grönsaker till huvudrätt idag. Efterrätten har dom möjligen glömt, men om hemglassbilen är i antågande kanske dom blir påmind.

Vi får väl se. Hoppet är det sista som överger en sägs det.

Tjingeling

 

Träning i stadsmiljö Ö-vik 

 

 

 

← Äldre inlägg

Välkommen

Till Oleisia

 

 Här kan du följa

 mig

 från valp

 till vuxen hund,

 bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till: