Välkommen till min vardag

Lurig

1 apr 2018

Margit här,hej på er

Idag är det väl bäst att bara vara.risken är stor att man åker på en luring. En del människor tror att man får luras året om.Men så  är det väl inte?

  Gårdagen blev en tuff dag för Leisie. Vi var till Täby och träffade an massa människor,tror att vi var 13 st. Såååå många har Leisie aldrig träffat på en och samma gång. Jag känner mig stolt. Hon skötte sig exemplarisk,från det vi kom till Täby till vi åkte hem. Då var hon så trött,vi såg inte skymten av henne på hela vägen hem hon sov så gott på sin egen plats i bilen. Så det var en mycket lärorik dag.

Snart är Påsken förbi och jag får hoppas att snön försvinner fort,men hur ska det gå till? Nu ska jag bara ha det gott av tiden som är kvar av Påsken.

Margit höll i pennan. 

Tack alla ni som besöker min Blogg.

 • Sweden
 • Ukraine
 • United States
 • Japan
 • Ireland

 

 

Påsk

29 mar 2018

Det är Margit det här, hej på er.

Jaa nu är det Påsk åtminstonde så ser det så ut i kalendern. Vi kör nog som vi brukar så lite stök som möjligt.

På lördag åker vi till Täby och umgås, och grejen är att då möts vi alla där. Och på det viset behöver vi inte försöka hinna fara till än den ena och än det andra. Nu träffas vi alla hela dagen istället fö 1-2 timmar hos var och en. Om vi gör så här blir det inget stress.

Hoppas vädret håller i sig. Vi har så soliga dagar inga moln på himlen,och solen värmer.Men visst det är fortfarande mycke snö. Nu går det fort ändå,det töar rejält varje dag.

Planeringen av växthuset upptar mycke tid. Om jag får bestämma så far vi till Granngården i morgon där finns lite smått och gott . Och Granngården jag vill till är i Hedemora.

Nu önskar vi er en riktigt fin Påsk

Margit,Marcus och Leisie

Tack för besöket 

Skriv gärna en kommentar

 • Sweden
 • United States
 • Ireland
 • Japan

 

Vilken underbar dag

23 mar 2018

Hallå där!

Leisie det här

Vilken kanondag jag har haft idag. Först fick jag gå en promenad med Husse och Matte. Jag fick godis när jag gick fint, men såklart glömde jag bort mig då och då när jag kände någon spännande lukt vid vägkanten. Då måste man ju bara stanna och undersöka om det varit någon kändis som varit där.
Sedan ringde Inger till Matte och frågade om jag fick följa med ut. Dom (Inger och Jerry) skulle komma om en kvart. Jag vet ju inte hur lång en kvart är så för säkerhets skull så började jag springa fram och tillbaka mellan dörren och Matte för att hon inte skulle glömma att vara beredd när dom kommer.
Gissa om jag sov gott när jag kom hem. Suck, vilken underbar dag!

Inger o Jag

Vi hörs vänner.
Simma lugnt

1 Jan. 2018

1 jan 2018

God Fortsättning på 2018 till er alla .

Tack Carina o Anders för delad gemenskap.

Invigningen är klar, maten är slut och gästerna har farit hem. Nu blir det backhoppning ,och husse har slocknat i soffan,

Själv har jag tvättmaskinen på gång ,renbäddade sängar till kommande gäster. Vi är en stor familj,än om det är bara Marcus och jag.

 

 

 

 

 

Vi väntar på nytt År

30 dec 2017

Nu är det bara maten som ska ställas i ordning. Det är beställt Plankstek och så får det bli. Passar väl ganska bra efter all julmat. Marcus är just nu inne i köket och fixar "bea" och Leisie övervakar det hela. Det brukar ramla ner gosaker,och dessutom så är det hon som smakar av den färdiga produkten.Vi ser framemot morgondagen och aftonen Carina och Anders kommer att välkomna 2018 tillsammans med oss. 

Jag levererar lite bilder i morgon. 

Önskar er alla

Ett Gott Nytt År!

Julen har passerat.

29 dec 2017

Det var nu längesedan jag skrev några rader,men ska nu försöka trolla till några. Det har som ni förstår hänt en hel del i vår vardag än om jag inte skrivit något. Ibland funderar jag på om jag ändå ska lägga ner Bloggen.Känns lite konstigt att göra det ,sviker mina läsare om jag gör det så........jag får fundera och inte fatta ett för hastigt beslut. 

Jag har gjort ett uppehåll under tiden jag funderade, och jag har kommit fram till att fortsätta.När jag tittade in på besökslistan så känns det roligt ,den här gången fanns besökare från Korea,Iran och USA tillsammans med Svenskar.Roligt att lägga in foton på hemmiljö och natur och visa hur vi lever i Sverige

Dagar före jul var det lite att pyssla med. Till JUl väntade vi Marcus Barn och Barnbarn med familjer, vi skulle bli ett gäng på 13 stycken. Och då behöver man några dagar att förbereda mat och dukning.

Nu har vi firat kvällen före Julafton,tro mig, vad vi hade mysigt. Bara att träffas äta en god middag och umgås, än om det är för en liten stund.Nu väntar vi att det ska bli ett nytt år 2018. Det nya ska vi fira tillsammans med Carina o Anders. Får återkomma till det. 

Senaste tillskotten i vår familj.

 

Saknar

11 okt 2017

Hej Alla 

Örnsköldsviks hundvänner.

Jag saknar hundpromenaden som vi gjorde en kväll i veckan. Vem som helst fick delta och vi hjälpte varandra. När vi hade gått en rejäl promenad så avslutade vi med lite lydnadsträning, var och en ansvarade för sin egen hund. Vi tillät aldrig att hundarna lekte med varandra. Jag saknar er Mary och Lars-Åke Lostråle, för det var ju ändå ni som var tryggheten och det var ni som uppmuntrade oss. 

Mycket dålig bild, men det behövs inte mer för att väcka minnet.

 

Höst i Djupvik 2017

9 okt 2017

 

Hösten är här

8 okt 2017

Ett växthus blir till

Fortsättning följer.

 

 

 

Ny årstid

10 sep 2017

Ja, nu börjar löven gulna,kylan den står utanför entren och inväntar sitt intåg.

Om jag skulle försöka mig på en summering av sommaren,så har det varit rätt så lungt.En del besök har vi haft, men mindre än vad vi förväntat oss. Två överraskningar,  och då menar jag överraskningar. Det var Marianne och Stellan från Edsbyn som plötsligt kom.  En annan överraskning,våra hyresgäster från Ö-vik, Sofia och Christian och deras två småtjejer  hittade till oss. Jag kom av mig fullständigt båda dom här gångerna. För att komma till By Kyrkby där vi bor, måste man köra lite extra mil oavsett varifrån man kommer. Så det känns lite extra i hjärtat, och vi hade turen att vara hemma.

 Trygg plats med husse

Två mysbilder på Husse o Leisie

Årets surströmming blev hos vår granne (bild från fjolåret)

 

En speciell dag i Marcus o mitt liv

 

 

Besökare från andra länder.

 •  Sweden
 •  Republic of Korea
 •  China
 •  United States

resande fot igen

6 sep 2017

Det är längesedan nu. Husse o matte har farit lite runt till Västerås, Valbo  och dom pratar på att fara till Borlänge en sväng. Naturligtvis är jag med på dom sträckorna. Försöker hålla mig från att skälla i bilen så fort jag ser en annan hund. Förresten så ser jag inte skillnad på barnvagnar och småfolk,tror att det också är hundar,och då skäller jag. Matte o husse blir så sur när jag gör så,därför får jag stanna hemma när dom ska in till Avesta och handla, tror jag. 

 

Några gamla bilder från klättringen upp på Skulebergets toppEn stor bedrift av oss alla inte minst Leisie`s 

insats den dagen 

Följt med Inger en sväng

19 aug 2017

Hejsan svejsan

I dag har jag gjort sällskap med Inger. Hon hämtade mig och vi två gjorde en skogsrunda. Kan inte annat säga ,hon är enorm den människan. Jag älkskar henne.

Under tiden vi är ute, sitter husse o matte och ser efter att inte grannhundarna är ute. För förra gången var dom på väg ut på sin rastrunda. Jag fick syn på dom och sprang emot dom,och deras matte blev förskräckt. Dom vet inte hur snäll jag är, dom ser bara, här kommer en schäfer. Nu är det som det är .

Lite senare ska vi in till Jerry och Inger. Dom ska tydligen äta surströmmimg. Roligt att matte får sällskap i år,för husse äter absolut inte det.

Nu lägger jag ut foton.inte i någon direkt ordning,dom handlar bara om mig och min vardag.

 

 

på resande fot

13 aug 2017

Hej

Ja nu har jag gjort årets resa. Husse matte o jag skulle till en ö som ligger i Stockholms skärgård. När vi hade parkerat bilen tyckte jag att jag kände igen mig,jag har varit här tidigare med andra ord. Husse gick och kollade att Stefan skulle dyka upp han som skulle föra oss till ön. Så småningom kom husse och Stefan så vi fick parkera bilen och ge oss iväg till båthamnen. Och herregud vad händer. Jo jag skulle gå på en brygga ,ok en kort bit, men för mig kändes den lång. Mina ben skakade,och en sån här gång är det en nackdel att ha fyra ben.

Ja, det ordnades plats i båten, matte hoppade i först tror jag, sedan skulle jag komma tyckte dom. Ok, jag hoppade i,men det var fruktansvärt. Husse kom också, efter många om och men. Tydligen har vi inte mycket erfarenhet av sjöliv. Men, vi kom iväg till slut. Oskar var det som körde med översikt av Stefan,och himmel så han drog på.Nu gick det undan  24 knop och jag var fortfarande rädd,men nu låg jag iallafall. När jag satt så hade jag kunnat fly om inte matte hållit i mig.

När vi väl var framme var det skönt. Jag sprang och hälsade på alla, och alla var väl glada att träffa mig,tror jag. Håkan Anneli och William bl.a. fick jag träffa igen:William gillar mig och han är jättesnäll mot mig. Jag passade på att bada också för dom har en egen strand,det är bara att ta för dig. Efteråt var det väl inte så trevligt när jag skulle ruska av mig allt vatten,vem bryr sig,skönt med ett bad tyckte jag. 

Det blev så småningom dax för hemfärd. Jag hoppade i själv och satte mig med matte. Efter en stund på sjön låg jag ner, mitt huvud la jag på mattes fot, snart var vi tillbaka till bilen. Tycker nog att det är ganska kul att åka båt ändå.Bara min husse och matte är med.

När vi kom fram till bilen lovade matte att köra. Hon tyckte husse såg så trött ut. Hon fick verkligen testa körkunskaperna. men det går väl bra när jag har en husse som är trafikinspektör. Och han slår man inte på fingrarna,Han har stenkoll. Och det tycker matte är bra för hon får ju körlektioner alldeles gratis.

Ha det nu så gott. Själv ska jag fundera på vad jag haft för mig denna sommar.

/ Leisie

Har inga bilder från resan så nia får hålla till godo med andra bilder på mig 

 

Katten Grålle och Leisie

 

 TV-rummet

 

Äntligen får jag ligga på soffan.

 

 

 

 

Snart slut

8 aug 2017

Hej alla vänner

Det nalkas mot sommarslut.

Eftersom vi inte har varit aktiv på bloggen borde det finnas hur mycket som helst att delge upplevelser. Och visst gör det det. Nu är det ändå så, att när man gjort ett uppehåll i skrivandet, och matte som är  utrustad med något som kallas för glömska. Allt vi gjort kan inte komma i kronologisk ordning. Det säger ju sig själv mitt minne är det inget fel på. 

För att matte och jag ska slippa ha delade meningar vad och hur vi gjort så levererar vi några bilder.

 

 Håkan o Leisie

 

 Håkan med pappa Marcus

Wiliam på våran gata

Gallring pågår

Mera riiiiiis här ska nya stugan stå

 

Marcus Wiliam och Anneli

 

Rast o vila

Stavhoppare ?????

En blev mormor (igen) den andra blev både farmor o gammelmormor (igen) Det ska vi fira.

 

Min matte

11 jul 2017

En sak ska ni ha klart för er, att min matte är en riktig surkart. Om vi sitter o myser på bron, och det kommer en katt smygande efter vägkanten måste jag ha rätt att be den sticka härifrån. Enda sättet jag har för att göra det är att skälla ordentligt så katten fattar. Hux flux kan det komma folk gående också på vägen och då gör jag likadant. Då blir matte förgrymmad på mig, istället för att vara tacksam att jag håller rent. Så hon har börjat en ny metod som inte alls är kul. Hon säger till mig att gå in,när jag lugnat ner mig ruskat av mig hennes tjurigheter då får jag gå ut igen. Det är ganska skrattretande,men det törs man väl inte visa.

Jag har ändå det väldigt bra med min husse o matte och MINA grannar Jerry o Inger. Dom hämtar mig lite då och då . När husse o matte var till Täby och samma dag till Sundborn då vart dom så glad att få ha mig en hel dag. Inte kul att åka bil så långt i värmen heller. Alla var vi tacksam att ha så fina grannar.Vi åkte till skogen gjorde en promenad på en mil och så fick jag bada också. Det var grejer det.

/ Leisie

 

 

Läsare från världens alla hörn 

Roligt tycker jag.

 •  Sweden
 •  France
 •  United Kingdom
 •  Russia
 •  South Africa
 •  Czechia

Scrolla neråt för fler inlägg

← Äldre inlägg

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till: