Ruta ett

Ja det har hänt en del sedan sist jag bloggade. Jag har väl inte orkat ej heller haft lust att skriva. Det är nu 1,5 år sedan när jag röntgade gallan då läkarna upptäckte att jag hade cystor på bukspottkörteln, och efter det har jag gått på kontroll. Vid en sådan kontroll såg dom att den hade börjat växa.

Eftersom vi hade flyttat till Avesta fick Falu Lasarett ta över. Där träffade jag en underbar läkare som ser till hela patienten och är en mycket omtyckt kirurg och specialiserad på bukspottkörtlar. Fick remiss till en ny magnetröntgen. Min läkare kontaktade kollegor i Huddinge som rekommenderade operation. Men han ser att alla andra undersökningar ska tömmas innan en op. Det är en stor op.ca 5-6 timmar och en ommöblering i hela buken. Han vill inte komma till den punkten att göra en op och komma fram till att det inte skulle varit nödvändigt. Så vi började med en gastroskopi, som gick alldeles utmärkt bra att genomföra. Svaret på den undersökningen visade bara bra.

Nu skickade han remiss till Akademiska i Uppsala för att göra en ERCP.Kom till Uppsala kvällen före och fick övernatta på patienthotellet.Taxi beställd till 6.30 morgonen därpå. Ok, det kom ingen taxi, en hygglig kille jag haffade efter gatan skjutsade mig till sjukhuset.Undersökningen går till på samma sätt som gastroskopi men under sövning. Det slutade med en komplikation i form av en blödning och inflammation i bukspottkörtel, fick göra en akut gastroskopi, blev kvar på sjukhuset 1,5 vecka.

En ny vända till Uppsala för att göra ett ultraljud. det var ingen rolig undersökning. Läkarna hade bestämt sig för att jag skulle göra ett ultraljud utifrån på kroppen istället för ett EUS som är ett endoskopiskt ultraljud, detsamma som att gå ner igen med en slang, en ganska jobbig undersökning utan att sövas som jag då ev. skulle slippa. Idag gör jag inte om det senaste ultraljudet blåmärkena talar sitt eget språk. Ont gjorde det !!! 

Just nu står jag på ruta ett. Idag ska läkarteamet i Uppsala samla sig och bestämma sig för hur vi går vidare. I morgon tisdag ska min läkare i Uppsala ringa och meddela mig vad dom vill göra med mig. Det är snälla cystor,men vad dom kan hitta på att göra med bukspottkörteln det är frågan.undecided

Ha det gott

margit

19 okt 2015

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till: