Utmaning

Jag har gjort en utmaning och lyckats som bara jag kan. Carina, Anders, Husse, Matte o jag har bestigit Skuleberget.

Det började bra, verkade inte vara så brant. Husse hade också fått information att upp tilll grottan ska det plana ut. Ju närmare grottan vi kom ju brantare blev det, några platser som jag var tvungen att gå i en smal trappa . Mina ben skakade av både höjden och smala trappen. Matte tog ett stadigt grepp i min sele och uppmuntrade mig, och jag litade blint på henne, och jag lyckades trapp efter trapp.

Så småning om efter en och en halv timme nådde vi platsen där stigen delar sig, en stege för att komma till grottan och branta trappor som leder upp till toppstugan. Vi skulle till toppstugan, järnstegen till grottan kunde jag inte gå på av naturliga skäl.Eftersom vi fått information att det skulle plana ut och bli lättare så fortsatte vi. Matte hade önskat att vända om med mig, men hur skulle det gå till, hon nästan fick panik.

Nu kom egentligen den jobbigaste delen av äventyret, för nu blev det branta trappor, verkade som dom var helt lodrät. Men nu hade jag övat och med lite hjälp av matte så gick det bara bra. VI KOM FRAM TILL TOPPSTUGAN. Dessa 600 meter kostade 2,5 timmar. Alla var svettiga bytte kläder och Husse bjöd på våfflor med hjortronsylt o grädde. Och dom beundrade utsikten. Själv låg jag under bordet och väntade på nerfärd. Dom valde nerfärden  Bergsstigen på 3,5 km. Vilken skillnad, Inga människor och jag fick springa utan koppel och nu såg jag till att alla var med. Jag jobbade på det hela vägen ner. När vi så småningom nådde en grusväg så hördes en suck ÄNTLIGEN. Men.......skylten talade sitt eget språk 900 meter kvar. Alla var trötta men Anders verkade oförskämt pigg. 

Framme vid bilen efter 5 timmar med många stopp fick jag många klappar och beröm att jag gjorde detta äventyr otroligt bra.  Matte o Husse var så stolt över min bedrift.

 

Det är dit vi ska.

Carina har bestämt sig

Här är det vätskeintag

Utsikt från en "rastplats" 

Väl framme lockar våfflor

På väg ner,ser lovande ut,just här.

 

 

10 aug 2014

Välkommen

Till Oleisia

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 Lilla Crossåkarn

 Mary & Lars-Åkes

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också, jag hjälper gärna till:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)